Tuesday, January 29, 2008
Αθήνα  29/1/08

Φίλες μου και φίλοι μου,

Ξανά μαζί σας ύστερα από αρκετό καιρό. ¨εγραψα όλο αυτό το διάστημα, χάζεψα άλλο τόσο, το παραδέχομαι. Βλέπετε, η άτιμη η έμπνευση δεν έρχεται πατώντας ένα κουμπί...  Όταν δεν έχεις ιδιαίτερη έμπνευση,  η προσοχή σου ταξιδεύει εύκολα προς άλλα μέρη. Προσωπικά, επαγγελματικά, οικογενειακά... Κι άντε μετά να συγκεντρωθείς. Το γράψιμο το αφήνεις "για αύριο" και ξέρετε αυτά τα "αύριο" τι εύκολα που περνάνε ; Σαν τις δίαιτες που όλο τις ξεκινάμε "από Δευτέρα"...

Τέλος πάντων, το δεύτερο βιβλίο μου θα δοθεί σε λίγο στους αρμόδιους των εκδόσεων Ψυχογιός. Παρά τα όσα σας λέω τελικά προχώρησε. Το πήρε αυτή η άτιμη η έμπνευση από το χεράκι τελικά και τώρα προχωράει... Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους με στήριξαν σε κάποιες στιγμές που το χρειαζόμουν.

Για την επικαιρότητα τι να πω... Ζούμε στην εποχή της πλαστής πραγματικότητας, της πλαστής επικαιρότητας. Πραγματικότητα είναι πλέον αυτό που εισπράττεις από το κάθε κανάλι, κατά τα όποια συμφέροντα του. Τα υπόλοιπα θάβονται και εμείς τα αγνοούμε. Επικαιρότητα π.χ. είναι – ή μάλλον κατάντησαν να είναι - η "Ζαχοπουλιάδα" με τις διάφορες μορφές στις οποίες εκφυλίστηκε. Άρχισε σαν ροζ ιστορία, πήρε πολιτικές διαστάσεις, έγινε αφορμή για εμφύλιους πολέμους εκδοτών και δημοσιογράφων. Μας πνίγει η μπόχα όπως όλοι πλέον ξερνούν ο ένας εναντίον του άλλου. "Όλα τα σκ.. στην πίστα" με το συμπάθειο !  Ξερνούν αλήθειες, ψέματα, υπερβολές, καρφώνουν και καρφώνονται, προσπαθούν να μας πείσουν...

Το κακό είναι ότι το τηλεκοντρόλ δεν είναι λύση. Όπου και να γυρίσεις τα ίδια πάνω κάτω λένε. Το περιτύλιγμα αλλάζει. Μόνη διέξοδος το - συγκριτικά - ποιό μετρημένο ραδιόφωνο. Σε καλύτερη κατάσταση, προσφέρει καλύτερη ενημέρωση χωρίς να κοιτά την επικαιρότητα από την κλειδαρότρυπα. Τουλάχιστον όχι τόσο πολύ.

Το κυριότερο : Μην πιστεύετε το απλουστευτικό «όλοι ίδιοι είναι», «όλοι τα παίρνουν», «όλοι το ένα ή το άλλο».  Αυτό το «όλοι» είναι ΠΑΓΙΔΑ !!

Κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν τα πάντα. Κάποιοι θέλουν όλους τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να είναι για πέταμα. Κάποιοι θέλουν όλους τους φορείς της εξουσίας (δικαστικοί, αρχές ασφαλείας, δημοσιογράφοι, δημόσιοι λειτουργοί) να συναγωνίζονται σε καταχρήσεις, ατιμία και βρωμιά.

Γιατί άραγε ;

Ίσως θέλουν να μας βγάλουν στο δρόμο, αγανακτισμένους. Να βαράμε ο ένας τον άλλο. Για να γίνει χαβαλές που πουλά.

Ίσως θέλουν να κουκουλώσουν έτσι τα δικά τους παραστρατήματα.

Ίσως θέλουν να προβληθεί η ανάγκη ενός "άλλου" πόλου (τρίτου, τέταρτου, κ.λ.π.). Ενός πόλου  που ενδεχομένως τους τα έχει ακουμπήσει ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ ώστε να ξεφτυλίσουν τους υπάρχοντες.

Ίσως κάποιοι καλλιεργούν το κλίμα ώστε να αρχίσουμε το «εθνικό μας σπορ», να αλληλοφαγωνόμαστε. Γιατί όταν αυτό συμβαίνει όλο και κάτι χάνουμε. Μια ματιά στην ιστορία μας, ακόμα και στην σχετικά πρόσφατη θα σας πείσει…  Μη ξεχνάτε την σοφή παροιμία : "O Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται !"  Και να μην έχουμε παράπονο, εδώ στα Βαλκάνια... από λύκους... η γειτονιά μας έχει μπόλικους... 

Εν πάσει περιπτώσει... ότι και να 'ναι, βλακεία, ανικανότητα, «στημένη φάση», εσείς  "μη μασάτε". ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι. Σε ΟΛΑ τα επαγγέλματα υπάρχει ο αφρός και τα κατακάθια. Δεν είναι φυσικά όλοι αφρός, ούτε καν οι περισσότεροι. Αλλά ΔΕΝ είναι και όλοι κατακάθια. Ανοίξτε τα μάτια σας και δώστε δύναμη σε όποιους πιστεύετε ότι έχουν κάτι το σωστό, το υγιές, το καθαρό. Ότι και να είναι, όπου κι αν ανήκουν... Βρείτε τους, στηρίξτε τους, ακολουθείστε τους... Αν πάλι πιστεύετε ότι ΕΣΕΙΣ έχετε αυτά τα προσόντα, αναδείξτε τα.

Βοηθείστε να φύγουν τα βοθρολύματα από ΚΑΘΕ χώρο - όλοι σε κάποιο χώρο ανήκουμε, ότι βρωμά εκεί λίγο πολύ τα ξέρουμε. Από αυτές τις μολυσματικές εστίες ξεκινά το κακό, είναι η μαγιά πάνω στην οποία έχει στηθεί η επιχείρηση "απαξίωση των πάντων". Μετά, αντί να αφήνουμε να απαξιώνεται μία ολόκληρη χώρα  απαξιώστε εσείς  αυτούς  που θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε όλοι έτσι. Όλους τους βαβουρόβιους, ανεύθυνους ή επικίνδυνους "εισαγγελείς" και όσους κρύβονται στις σκιές από πίσω τους.

Είμαστε χάλια, πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά τα χάλια, αλλά μπανανία δεν είμαστε ! Υπάρχουν έντιμες φωνές ακόμα, υπάρχουν συνειδήσεις, υπάρχει φιλότιμο. ΠΑΝΤΟΥ !! Τα καταντήσαμε όλα αυτά να είναι "ντεμοντέ", να κρύβονται από τη ντροπή τους. Βοηθείστε να συμβούν γεγονότα που μπορεί να μη "πουλάνε τόσο" αλλά θα ξαναφέρουν αυτές τις αξίες στο φως.

Δεν είμαστε όλοι για τα μπάζα γ...το ! Μην αφήνετε να μας πετάξουν εκεί. Μην αφήνετε να πετάξουν μία ολόκληρη χώρα εκεί !!

Tuesday, January 29, 2008 11:00:31 AM (GTB Standard Time, UTC+02:00)  #    Comments [12]  |